(©FIVB)
(©FIVB)

Prva medalja veoma blizu: Japan kao mašina, Juki Išikava nezadrživ

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 18:32

Azijski tim je nastavio sa sjajnim partijama - na otvaranju završnog turnira Lige nacija pobedio je Sloveniju - 3:0

Odbojkaši Japana su došli nadomak prve medalje u Ligi nacija. Delovali su sjajno tokom ligaškog dela, a u istom ritmu su nastavili i na Fajnal-ejtu. U četvrtfinalu su zaustavili Slovence i sačuvali snagu za naredne izazove - 3:0 (26:24, 25:18, 25:22).

U polufinalu će se sastati sa boljim iz duela koji se igra večeras od 20.00 časova, a sastaju se domaćin Poljska i Brazil. Prvi polufinalni par je već poznat - snage će odmeriti Italijani i Amerikanci.

Izabrane vesti

Da li prošli Brazilci ili Poljaci - sigurno je da ih čeka težak posao na narednoj stanici, iako imaju više iskustva od Japanaca u tim velikim utakmicama.

U prvom izdanju komercijalnog takmičenja tim iz Azije bio je na 12. mestu, godinu kasnije na desetom, pa onda 11, a prošle godine na petoj poziciji. Ovo godine Japanci već znaju da su ostvarili najbolji plasman, našli su se među četiri najuspešnija tima - a pitanje je samo gde će završiti.

Tokom cele sezone Juki Išikava je igrao sjajno u Italiji za Milano - jasno je odavno da je izrastao u svetsku zvezdu... Danas je samo još jednom pokazao kakav repertoar se krije u njegovim rukama. Čak i kad je Slovenija pretila, nije imala nikakav odgovor za njegovo izdanje. Bio je jednostavno nezadrživ i na svojim leđima je doveo ekipu do polufinala. Završio je susret sa 27 poena - od toga 22 iz napada, četiri iz bloka i jedan as. On se za sve pitao i na njegov račun idu najveće zasluge za veliki uspeh Japana.

Najveću pomoć je imao od Nišide, koji je postigao 12 poena. Takahaši ih je ispratio sa devet. U sastavu Slovenije Tine Urnaut i Alen Pajenk upisali su po 12, a Rok Možič se zaustavio na deset. Blizu dvocifrenog učinka bio je i Klemen Čebulj, koji je zabeležio devet poena.

Slovenci se brzo vraćaju kući iz Gdanjska i okreću pripremama za Evropsko prvenstvo. Prvi su stigli do set lopte u uvodnom periodu, ali pošto su tu priliku propustili, protivnik im više nikakvu šansu nije dao...

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE - ZAVRŠNI TURNIR

Četvrtfinale

Sreda

SAD - Francuska 3:2 (25:21, 25:18, 17:25, 24:26, 15:9)

Italija - Argentina 3:0 (25:17, 25:13, 25:14)

Četvrtak

Japan - Slovenija 3:0 (26:24, 25:18, 25:22)

20.00: Poljska - Brazil


tagovi

muška odbojkaška reprezentacija SlovenijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara